Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović danas je u Gradskoj kući ugostio Ambasadora Austrije u Srbiji, gospodina Johanesa Ajgnera. Prilikom susreta sremskomitrovački gradonačelnik i gospodin Ajgnera razgovarali su o privrednoj i kulturnoj saradnji koja postoji između Sremske Mitrovice i Austrije, ali i mogućnostima njenog daljeg razvoja.

“Meni je danas veliko zadovoljstvo što smo mogli da budemo domaćini austrijskom ambasadoru. Nema potrebe naširoko govoriti o tome koliko je važna saradnja Austrije i Sremske Mitrovice sa aspekta privrede, dovoljno je da se setimo samo da je prvi investitor koji se pojavio posle 2000. godine u Sremskoj Mitrovici bio upravo iz Austrije, kompanija Meler. Danas u našem gradu imamo jednog od najznačajnijih austrijskih investitora na našem području, a to je kompanija Gerlinger”, rekao je Nedimović.

2

On je dodao da je nesumnjivo da će uticaj austrijske privrede biti veoma važan u našem gradu i da se istorija u kojoj je bila razvijena trgovina, pre svega svinja i mesa između Srbije i Austrije, za sada u manjem obimu na jedan način ponavlja.

Nedimović je izrazio nadu da će u narednom periodu još austrijskih kompanija investitrati u Sremskoj Mitrovici.

“Izuzetno mi je drago što danas prvi put zvanično boravim u Sremskoj Mitrovici, gradu koji moge stvari vežu za Austriju. Gradonačelnik Nedimović i ja smo pričali o ekonomskoj saradnji i ulaganju austijskih investitora, odnosno koriščenju svih mogućnosti koje pruža Grad Sremska Mitrovica. Ponuda grada je ubedljiva i ja, baš kao i gradonačelnik mogu da kažem da se nadam da ćemo videti još više austrijskih investitor ovde koji će doprineti razvoju samog grada, ali i regiona.

3

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, austrijski ambasador je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave obišao znamenitosti Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i