Sremska Mitrovica – Na Evropskom prvenstvu u assaut savateu koje je održano u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti od 16. do 18. oktobra, Mitrovčanin Igor Šivoljicki, koji je nastupio za reprezentaciju Srbije, osvojio je bronzanu medalju.

Šivoljcki je do trećeg mesta stigao u seniorskoj kategoriji do 80 kilograma pobedivši u tri borbe. Kao prvi i najbolji u grupi on je došao do polufinala gde ga je sačekao protivnik iz Engleske, prošlogodišnji prvak sveta, koji je u neizvesnoj i zanimljivoj borbi na bodove uspeo da pobedio Mitrovčanina.

sivoljicki2

„Bilo je teško, ali očekivao sam bolji plasman, meč koji sam izgubio bio je do samog kraja neizvestan i samo nekoliko bodova je presudilo, nažalost ne u moju korist“, rekao je Šivoljcki i dodao da se nada da će na sledećem takmičenju biti bolji.

Već u decembru Šivoljicki će učestvovati na takmičenju u Frankfurtu u Nemačkoj, gde će se za titulu profi prvaka evrope takmičiti u kik boksu K1.

Reprezentacija Srbije na Evropskom takmičenju u assaut savateu u Budimpešti osvojila je ukupno devet medalja i to po tri zlatne, srebrne i bronzane.

sivoljicki
Foto: facebook

Možda Vam se svidi i