Sremska Mitrovica – U okviru plana rada, a povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv pušenja, tokom prošle nedelje, Centar za prevenciju Doma zdravlja Sremska Mitrovica trebao je da organizuje predavanja o štetnosti duvana i duvanskog dima, međutim zbog male zainteresovanosti ova aktivnost nije realizovana.

Kako je za Ozon radio rekla Zorica Vučković, glavna sestra Centra za prevenciju, ideja je bila da se oformi grupa za odvikavanje od pušenja koja bi imala edukativna predavanja od 26. do 31. januara. Predavanja bi držao tim koji čini lekar i medicinska sestra, a tokom pet dana koliko bi predavanja trajala govorilo bi se o važnosti prestanka pušenja, hemijskom sastavu cigareta, uticaju na organizam, o značaju vode u čitavom procesu odvikavanja od pušenja, o ishrani i fizičkoj aktivnosti.

220351_pusenje-foto-04-reuter-christian-hartmann_f

„Zainteresovanost za ovu našu aktivnost je bila izuzetno mala, tako da nismo imali dovoljan broj ljudi da oformimo grupu“, rekla je Vučković i dodala da se nada da je razlog tome kratak vremenski period od obaveštenja o formiranju grupe do početka predavanjam.

Vučković je za kraj dodala da se svi zainteresovani i dalje mogu javiti u Centar za prevenciju koji će prva predavanja organizovatim čim broj zainteresovanih lica bude dovoljan za formiranje jedne grupe.

Za sve dodatne informacije i prijavu pozovite 615-820.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik