Sremska Mitrovica – Legendarna kultna predstava „Audicija“ u kojoj glume Mitrovčani Vladimir Balašćak i Aleksandar Macko Krstajić, obeležava 30 godina svog postojanja.

Ovaj veliki jubilej, „Audicija“ obeležava turnejom po zemljama bivše Jugoslavije, pa je tako proteklih dana ova predstava odigrana u gradovima Hrvatske, a u turneji koja će trajati do kraja leta 2016. godine, obići će Sloveniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru.

audicija

Vladimir Balašćak u „Audiciji“ igra već deset godina i kako kaže, nada se da se zavesa za ovu predstavu neće još dugo spustiti.

„10 godina igram u ovoj predstavi i mnogo gostovanja je iza nas. To je kultna predstava sa prepoznatljivim sarajevskim humorom, a ja tumačim likove Đemsudina Šimprašića i Asfaltine Kurajbegović. Od srca se nadam da se zavesa za „Audiciju“ neće još dugo, dugo spustiti“, rekao je Balšćak.

On je dodao da je generalno publika na Balkanu željna smeha i da se uvek, gde god su igrali, tražila karta više.

„To je prosto neverovatno. Gde god da smo igrali bili smo lepo dočekani i tražila se karta više. U Hrvatskoj smo obišli Zagreb, Split, Karlovac Kutinu Bjelovar i druge gradove i svuda smo dočekani sa osmehom. Publika prosto voli ovu predstavu jer ih podseća na neka lepa vremena“, rekao je Vladimri Balašćak.

Aleksandar Krstajić u „Audiciji“ igra od 1996. godine, i tumači likove Izabele Praškalo, Mila Bulatovića Krivovratića, Radojke Janše i Vuka Medojevića Lisice.

Svoje učešće u ovoj predstavi opisao je sledećim rečima: „Mira Banjac je jednom rekla da je gluma najteži posao ako se ne igraš. Mi se u „Audiciji“ igramo i publika je to prepoznala. Ljudi su željni smeha i mi im to pružamo svakim izvođenjem ove predstave“.

Možda Vam se svidi i