Sremska Mitrovica – Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora koje je najavljeno za sutra i zvanićno će nakon šest godina stečaja mitrovačka industrijska klanica i fabrika konzervi “Mitros” biti prodata austrijskoj kompaniji “Gierlinger holding”.

Kako nezvanično saznajemo iz ove kompanije već su počeli i pregovori sa Telekom Sremska Mitrovica. I ovo je jedan od dokaza da se neće čekati dugo sa početkom rada ove kompanije.

U novembru mesecu prošle godine, Privredni sud u Beogradu raspisao je javni poziv za prikupljanje ponuda potencijalnih zainteresovanih za kupovinu “Mitrosa”. Nakon isteka roka predviđenog za podnošenje ponuda, jedini zainteresovani kupac bila je austrijska kompanija “Gierlinger holding”, koja je za kupovinu “Mitrosa” ponudila 800.000 evra.

Kako je procenjena vrednost “Mitrosa” iznosila 478.600.500 dinara, a ponuda iznosila manje od polovine procenjene vrednosti, konačnu odluku da li će ponuda austrijanaca biti prihvaćena doneo je Odbor poverilaca nakon skoro mesec dana većanja.

Da je ponuda prihvaćena i “Mitros” prodat, Odbor poverilaca saopštio je svim zainteresovanim subjektima 16. januara.

Ovoj prodaji obradovali su se kako bivši zaposleni u “Mitrosu”, tako i sremski i mačvanski stočari, ali i oni koji se nadaju eventualnom zaposlenju u ovoj industrijskoj klanici.

Iz “Gierlinger holding-a” najavljena su velika ulaganja u “Mitros”, njegova modernizacija, ali i zapošljavanje oko 400 radnika.

Možda Vam se svidi i