„Mitros“ nada Srema i Mačve

Sremska Mitrovica – U petak, 16. januara, nakon šest godina stečaja jedan od starih mitrovačkih giganata, industrijska klanica i fabrika konzervi “Mitros” prodat je austrijskoj kompaniji “Gierlinger holding”. S tom prodajom vraćena je vera mnogim Mitrovčanima da će u 2015. godini neke stvari krenuti na bolje.

Cena za koju je „Mitros“ prodat jeste znatno niža od željene, čak manja i od 50 odsto od procenjene vrednosti ove fabrike, ali prema rečima Johan Gierlinger, vlasnika „Gierlinger holding” i novog vlasnika „Mitrosa“, ovu mitrovačku fabriku čekaju velika ulaganja.

mitros

Na jednom od sastanaka koji je održao sa predstavnicima lokalne samouprave, a kojem su prisustvovali i najveći stočari Srema, gospodin Gierlinger najavio je da će ulaganja u „Mitros“ biti u visini od oko 8 miliona evra koja će biti namenjena modernizaciji fabrike.

Prema rečima stočara Srema i Mačve, prodaja „Mitrosa“ je prva velika i dobra vest za njih u ovoj godini. Oni se nadaju da će početak rada „Mitrosa“ značiti i jedan novi početak za njih uzimajući u obzir činjenicu da je najavljivana prerada čak 1.000 svinja nedeljno u fabrici, a koje su oni spremni da obezbede.

Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice, u jednoj od ranijih izjava rekao je da prodaja „Mitrosa“ ima simboličko značenje za čitav grad i da je efekat prodaje veliki jer pored osoba koje će se zaposliti u fabrici, veliki je i broj stočara sa ovog područja koji će imati sigurnog partnera i kupca za svoje proizvod po stabilnoj ceni.

Gospodin Gierlinger najavljivao je da bi „Mitros“ sa radom krenuo već od sredine ove godine, a ideja je da u početnoj fazi posao u fabrici nađe 300 radnika.

You May Also Like