Sremska Mitrovica – Povodom meseca borbe protiv šecerne bolesti na Gradskom trgu 24. aprila od 8.00 do 12.00 sati, organizuje se akcija besplatnog merenja šecera, holesterola, triglicerida i bodi mas indeks u organizaciji Društva za borbu protiv šecerne bolesti i uz podršku i ucešce Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

svetski-dan-zdravlja lepotaizdravljers
Dijabetes je hronična metabolička bolest koju karakteriše povećana koncentracija šećera u krvi, usled poremećaja u lučenju insulina i njegovom dejstvu. Tokom trajanja bolesti, hronično povećana koncentracija glukoze u krvi dovodi do poremećaja funkcije različitih organa, tako da šećerna bolest predstavlja vodeći uzrok slepila u svetu, srčanog i moždanog udara, amputacija i popuštanja funkcije bubrega.

Šećerna bolest često počinje neopaženo i bez simptoma i vrlo često se otkriva u fazi kada je već došlo do nekih komplikacija.

U Sremskoj Mitrovici za razliku od mnogih gradova u Srbiji u našem gradu postoji specijalizovana prodavnica za dijabetičare, što pacijentima obolelim od dijabetesa omoguća kupovinu svih neophodnih proizvoda i bolju kontrolu bolesti.

You may also like