Sremska Mitrovica- U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 10 časova, biće održan sastanak između gradonačelnika Sremske Mitrovice, Branislava Nedimovića i predsednika Upravnog odbora Fonda B92, Verana Matića, kao i predstavnika Pokrajinskog sekretarijata, čija je nadležnost socijalna zaštita.

Tema sastanka biće izgradnja Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici, a kako je za radio „Ozon“ potvrdio gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, na današnjem sastanku će biti razgovarano i o načinu funkcionisanja Sigurne kuće.

„Danas ćemo se dogovarati o načinu na koji će Sigurna kuća funkcionisati. Izgradnja ovog objekta biće završena do septembra meseca i time će Sremska Mitrovica biti spremna da pruži i ovaj sistem zaštite žrtvama nasilja u porodici“, rekao je Nedimović.

Sigurna kuća, površine oko 300 metara kvadratnih, nalaziće se na bezbednoj lokaciji i moći će da primi 20 žena i dece, što je prilagođeno dosadašnjim statistikama o nasilju nad ženama na teritoriji ovog okruga.

Novčana sredstva u iznosu od 14,2 miliona dinara obezbedilo je Osnovno javno tužilaštvo Sremska Mitrovica iz sredstava oportuniteta.

You may also like