Granični prelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni za saobraćaj

Hrvatska je na Batrovcima pustila prve kamione posle šest dana čekanja. Prvi kamioni koji su prešli granicu sa Hrvatskom bili su bugarskih i turskih tablica, u tranzitu kroz državu.

 

 

 

 

 

vlada-hr

Uprava carina Republike Srbije je potpuno spremna da intenzivira tempo aktivnosti, kako bi se nadomestio gubitak vremena nastao usled višednevnog zastoja u prometu robe saopštila je ta institucija.

“Kolona na graničnom prelazu Batrovci trenutno je duga oko 20 kilometara i u njoj je oko 700 kamiona. Putnički saobraćaj se normalno odvija, ali su građani informisani i bez preke potrebe nisu ni kretali na put preko Batrovaca i Šida, tako da je obim putničkog saobraćaja bio znatno smanjen“ navodi se u saopštenju Uprave carina.

Hrvatska novinska agencija Hina navodi da su za sav promet još zatvoreni granični prelazi sa Srbijom: Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Erdut i Batina.
Izbeglice iz Sirije i ostalih zemalja Bliskog istoka, koje su danima bile privremeno smeštene na ničijoj zemlji između graničnih prelaza Šid i Tovarnik, prešle su danas u Hrvatsku.

Kako s prenose Agencije, jedan deo izbeglica u toku dana prebačen je na teritoriju Hrvatske, ka granici sa Mađarskom, a drugi deo na železničku stanicu u Tovarnik.

You May Also Like