Sremska Mitrovica – Audicija Čarolija 2015 stigla je i u Sremsku Mitrovicu. U našem gradu održaće se u četvrtak 1. oktobra u Art klubu „Sirmiumarta“ (bivši ZKS) sa početkom u 18:00 časova. Domaćin Čarolijinom karavanu je Centar za kulturu “Sirmiumart”, koji će ovom audicijom, uz pesmu i druženje najmlađih, obeležiti početak Dečije nedelje.

Veliko Superfinale, kruna ovogodišnje 10. jubilarne Čarolije, biće 26. decembra 2015. godine u Sava Centru u Beogradu, gde će po prvi put biti izvedene i nove pesme. Naravno, pobednik će biti proglašen po glasovima stručnog žirija i publike.

Carolija 2015

Festival nove dečije muzike „Čarolija“ počeo je svoj život pre čitavih deset godina kao projekat entuzijasta okupljenih oko ideje da je neophodno iznova oživeti i popularizovati muziku za decu, novim kompozicijama i tekstovima prilagođenim njihovom uzrastu. U proteklih devet godina održavanja festivala, hiljade talentovane dece uzrasta od 3 do 14 godina, učestvovalo je u „Čaroliji“.

Inicijalna ideja organizatora bila je da “Čarolija” vrati kulturnom životu u regionu jednu dimenziju od presudnog značaja za razvoj društva, da obnovi instituciju dečijeg festivala na kome će se ponovo razvijati muzika za decu koja je nekada u našem društvu imala i te kako uticaja i značaja.

Pod umetničkim nadzorom kompozitora i tekstopisca Leontine Vukomanović, koja je ujedno i umetnički direktor festivala, vrši se odabir kompozicija svake godine koje mališani izvode na festivalu.

Info: 064/8941644 ili www.carolija.rs.

Možda Vam se svidi i