Srbija – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će u aprilu, tokom jednog dana, biti sprovedena akcija „Blic maraton“ kada će se neprekidno meriti brzina kretanja vozila i pozvala građane da prijave lokacije na kojima bi oni želeli da se vrši kontrola.

Građani predloge mesta kontrole brzine kretanja vozila treba da dostave najkasnije do 3. aprila, putem elektronske pošte ili telefona, saobraćajnoj policiji u područnim policijskim upravama.

E-mail adrese i brojevi telefona saobraćajne policije po policijskim upravama dati su na sajtu Uprave saobraćajne policije, na stranici „kontakt“. U Sremskoj Mitrovici građani mogu da prijave lokacije na kojima žele da se vrši kontrola na broj telefona 022/623-444

 

radars10

 

Tokom akcije 24 časa će neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja kojima raspolaže saobraćajna policija, ručni radari, radari u sistemima video nadzora i uređaji za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. „presretačima“, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi, uređaji će beležiti video snimke i fotografije vozila koja se budu kretala brzinom većom od dozvoljene, nakon čega će vozači biti zaustavljani i sankcionisani za učinjeni prekršaj.

Ukoliko vozač koji prekorači brzinu ne bude zaustavljen na mestu kontrole, vlasniku vozila će biti dostavljena verodostojna isprava o prekršaju sa pozivom da plati propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a dostave podatke o osobi koja je učinila prekršaj.

Sugestije građana biće uzete u obzir prilikom usmeravanja radarskih patrola, navode iz MUP-a.

Izvor: Blic

Možda Vam se svidi i