Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine − nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, za školsku 2015/2016. godinu.

test
Prilikom izrade školskih kalendara vodilo se računa o specifičnostima AP Vojvodine, koje se ogledaju u velikom broju nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, kao i verskih zajednica koji žive na ovim prostorima.
Školski kalendar je veoma prilagodljiv i omogućava obeležavanje i poštovanje praznika svih pripadnika verskih zajednica, kao i obeležavanje pojedinih datuma, koji su značajni za nacionalne manjine − nacionalne zajednice, ali i onih, takođe, značajnih za lokalnu sredinu, odnosno za samu školu.
U školskoj 2015/2016. godini učenici osnovnih i srednjih škola subotom neće ići u škole. Ovo je odlučeno, ne samo zbog negativnih komentara o radnim subotama, nego i zbog tvrdnje da rad subotom nikada nije davao pedagoške efekte.
Školski kalendar u vojvođanskim školama istovetan je s kalendarom koji se primenjuje u svim školama Republike Srbije, kada je reč o početku i završetku školske godine. Školska godina počinje u utorak, 1. septembra 2015. godine, a prvo polugodište se završava u sredu, 23. decembra 2015. godine. Zimski raspust će trajati do četvrtka, 14. januara 2016. godine. Tokom drugog polugodišta, koje je vremenski duže u odnosu na prvo, učenici će imati dva kraća odmora do završetka školske godine.

Možda Vam se svidi i