Sremska Mitrovica – Divlje deponije problem su mnogih sredina, kako gradskih, tako i seoskih, ali pored velikih količina smeća koje se pogrešno odlažu, na mestima koja nisu predviđena za to, problem predstavlja i odlaganje animalnog otpada.

Dok je belgijska kompanija Energo zelena, kafilerija koja se bavila preradom animalnog otpada, radila u Inđiji, ovaj problem za sve sa teritorije Sremske Mitrovice bio je manji, ali i dalje je postojao. Iz ekonomskih razloga po uginule životinje iz ovog preduzeća su u Sremsku Mitrovicu dolazili u trenutku kada broj uginulih životinja bude veći, bez obzira na to, rešenje je ipak postojalo.

S obzirom da se Energo zelena povlači iz Inđije, problem odlaganja animalnog otpada za čitav Srem predstavlja i predstavljaće jedan veliki problem. Trenutno rešenje ovog problema grad Sremska Mitrovica nema, ali kako su ranije iz lokalne samouprave najavili za ovu godinu u planu je izgradnja centralnog punkta za animalni otpad kao i skladišta sa kontejnerima u Laćarku.

Do tada, animalnog otpada Mitrovčani se rešavaju na različite načine, najčešće i najlakše rešenje koje koriste jeste prosto odlaganje ovog otpada kako na uređenim, tako i na divljim deponijama.

Iz Mesne zajece Laćarka kažu da su oni na deponiji koja postoji na putu ka Martincima iskopali takoreći jednu rupu, kako bi animalni otpad bio odlagan u nju i zatrpavan zemljom, kao jedino trenutno rešenje, ali da je do te rupe trenutno nemoguće stići s obzirom da su oko nje odložene velike količine drugog smeća.

Animalni otpad ne završava uvek na čak ni na deponijama, već često može da se nađe i na njivama u kanalima, pored puteva.

Nesavesno odlaganje animalnog otpada predstavlja izuzetnu opasnost po stanovništvo, jer donosi razne ekološke i zdravstvene rizike.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik