Sremska Mitrovica – Registracija i obnova registracije poljoprivrednih gazdinstva zvanično je počela 2. februara ove godine, a kako je predviđeno Pravilnikom, krajnji rok poljoprivrednicima da to i obnave ističe danas.

Registaracija gazdinstva je besplatna, a zahvaljujući njoj ostvaruje se pravo na veliki broj podsticaja države za poljoprivrednu proizvodnju. Obrasci za upis u Registar ili obnovu registracije mogu se preuzeti i na sajtu Uprave za agrarna plaćanja www.uao.gov.rs.

Prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede subvencije će ove godine poljoprivrednici dobijati za površine do 20 hektara, što je ove godine uticalo na to da pojednini poljoprivrednici sa gazdinstvima preko 20 hektara odluče da svoje gazdinstvo podele na dva ili više manjih.

Rusty-Traktor-1

Vlada T. poljoprivrednik iz Salaša Noćajskog, kao i mnogi koji žele da dobiju preko potrebne subvencije rešio je da 20 hektara zemlje registruje na svoje ime, kao svoje gazdinstvo, a preostalih deset na ime svog oca. Kao i on radili su mnogi, jer kako kaže poljoprivrednicima je svaki dinar važan, a prolećna setva je skupa i subvencije im dosta znače.

Možda Vam se svidi i