Srbija/Sremska Mitrovica – Prema najavama ministarke poljoprivrede, Snežane Bogosavljević Bošković, isplata subvencija i premija počeće danas.

Ministarka Bogosavljević Bošković je rekla za RTS da je uredba usvojena i da će danas početi isplata premija za mleko, posle čega će uslediti i isplata subvencija za stočarsku proizvodnju.

Razlog kašnjenja u isplatama subvencija, kako je objasnila ministarka, jeste preseljenje Uprave za agrarna plaćanja iz Šapca u Beograd, a što je bio uslov za dobijanje sredstava iz fondova EU, kako bi se obezbedila bolja komunikacija i bolje funkcionisanje.

nemanja.gagic_eu_poljoprivrednici.pg

Govoreći o pomoći u semenu i đubrivu za prolećnu setvu, a koja je obezbeđena iz sredstva EU, ministarka je napomenula da je juče započeta druga faza pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpeli štete u poplavama, a da je u prethodnom periodu pomoć dobilo 10.000 gazdinstava.

„U narednih mesec dana još 7.700 gazdinstava dobiće pomoć. Radi se o izuzetno vrednoj pomoći za koju je važno da je poljoprivrednici dobiju na vreme kako bi na vreme zasejali njive“, istakla je Bogosavljević Bošković i dodala da će u narednom periodu biti uručeni paketi pomoći u plastenicima, a iza toga i sitna mehanizacija.

Izvor: RTV

Možda Vam se svidi i