Sremska Mitrovica – U Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmium u Sremskoj Mitrovici danas je organizovan svečani prijem nove generacije studenata povodom početka nove akademske školske godine 2015/2016.

Studentima se u ime Visoke škole prvo obratila direktorica škole dr Slađana Milenković koja je svim studentima poželela pre svega srećnu i uspešnu akademsku godinu, a zatim i gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović i zaposleni u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

1

“U našoj školi studira 450 studenata, ne samo iz regiona Srema nego i iz drugih područja. Imamo akreditovanu jedinicu i van središta u Čačku, tako da i sa tog područja imamo veliko interesovanje za studiranje u našoj ustanovi. Danas smo primili ovu generaciju studenata za 2015/2016 školsku godinu i to na sva četiri akreditovana smera, na smer strukovni vaspitač, strukovni vaspitač dece u jaslicama, strukovni vaspitač – menadžer i strukovni poslovni informatičar”, rekla je Milenković.

Ona je objasnila da su kroz ova četiri smera spojili tradiciju i inovacije, odnosno da su pratili potrebe tržišta i društva uopšte i da je upravo zbog toga formiran i akreditovan smer poslovni informatičar.

“Cilj naše ustanove jeste negovanje tradicije, ali i stvaranje stručnjaka koji će voditi ovo društvo u budućnosti”, rekla je Milenković.

2

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović kratko je rekao da kada se govori o predškolskom obrazovanju u Sremskoj Mitrovici koje je u direktnoj vezi sa Visokom školom strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmium treba da se krene jednim novim putem i uvedu određene promene.

“Visoka škola se stalno nalazi pod lupom iz jednog prostog razloga – da li je toliki broj vaspitača neophodan Sremskoj Mitrovici? Ono što bih ja želeo da kažem jeste da treba dobro da razmislimo o čitavom sistemu predškolskog obrazovanja u našem gradu i da krenemo jednim novim putem, kako bi smo uspeli da uvežemo i državni sistem i veliki broj dece koji nam se pojavljuje najviše na prostoru Laćarka, Mačvanske Mitrovice i na prostoru stambenog naselja Mala Bosna gde je prema poslednjem popisu i najveći natalitet. Mi ćemo u narednih mesec – dva dana zajedno sa Visokom školom dati na jedan stručan i naučan način predlog kako da rešimo taj problem”, rekao je Nedimović.

Gradonačelnik je najavio dosta inovativnih rešenja, primenu dobrih iskustava raznih institucija širom Srbije, kao i akreditaciju privatnih predškolskih ustanova i uvođenje istih u sistem koji se oslanja na državu.

3

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik