Sremska Mitrovica – Na velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“, sa početkom u 20 časova, večeras će biti odigrana predstava ,,Čehov je Tolstoju rekao zbogom”.

Radnja ove komične i gorke drame se odvija u Jasnoj Poljani,na imanju velikog ruskog pisca, Lava Nikolajeviča Tolstoja. Godina je 1890. Tolstoj je pozvao u goste mladog pisca Antona Pavloviča Čehova sa suprugom Olgom.

test

Oni ne znaju razlog poziva, ali će ih to saznanje primorati da donesu važnu odluku o predstojećem letu. Ubrzo počinju sukobi u kojima učestvuju i žene velikih pisaca. Drama se deli na više nivoa. Jedan nivo je odnos mladog i starog pisca – što je ujedno i odnos starog i novog u umetnosti.

Drugi nivo je odnos muškarca i žene u braku, a treći nivo je suprotstavljanje plemenitosti i samoljublja. Kao vezivno tkivo, kroz ovu dramu osećamo čovekovu borbu protiv samoće.
Odnosi medju likovima su napeti, ali ta napetost povremeno i neočekivano koketira sa komičnim efektima.

Predstavu ,,Čehov je Tolstoju rekao zbogom” je režirao Irfan Mensur, po tekstu Mire Gavrana, a u predstavi igraju: Predrag Ejdus, Jasmina Večanski, Ivan Đorđević i Hana Selimović.

Možda Vam se svidi i