“Štit”, do sada najveća antiteroristička pokazna vežba bezbednosnih službi Srbije, pokazaće građanima da je država odlučna u borbi protiv terorizma.
Centralna manifestacija će biti održana kod Palate Srbije na Novom Beogradu.

 

https://youtu.be/tTl3xmZU-jo

Na nekoliko lokacija u Beogradu biće u subotu održana do sada najveća anti-teroristička pokazna vežba svih bezbednosnih službi Srbije, a građani će imati priliku da vide opremljenost i borbenu spremnost svih bezbednosnih struktura, u trenutku kada se mnoge države suočavaju sa terorističkim pretnjama.

U zajedničkoj akciji svih oružanih snaga pod operativnim nazivom „Štit“, kod Palate Srbija u 11.00 časova, i na još nekoliko lokacija u gradu, biće prikazane najzahtevnije i najsloženije taktičke vežbe u rešavanju talačkih kriza i odbrane od terorističkih napada.

Kako je najavljeno, u toj akciji učestvovaće pripadnici MUP-a Srbije, Vojske Srbije, BIA, ali i drugih službi, a biće pokazana snaga celokupnog sistema odbrane i suprotstavljanja svim bezbednosnim pretnjama.

Cilj vežbe je i da se pošalje jasna poruka jedinstva Srbije i njenih bezbednosnih struktura u odbrani od svih remetilačkih faktora.

Možda Vam se svidi i