Sremska Mitrovica – Na inicijativu roditelja čija deca borave u objektu „Bubamara“, Predškolske ustanove „Pčelica“ Sremska MItrovica, prošlog petka je pokrenuta akcija „Ubaci flašu za planetu našu“.

Cilj ove akcije je sakupljanje pet ambalaže i stare hartije, a sav prihod biće namenjen opremanju vrtića koji se nalaze u mitrovčkom naselju „Matje Huđi“.

Kako je za radio „Ozon rekla Dragana Anđanski, glavni vaspitač objekta „Bubamara“, akcija će trajati dok se ne prikupe potrebna novčana sredstva za kupovinu igračaka i materijala koji je neophodan u svakodnevnom radu sa decom, ali to nije jedini cilj ove akcije.

„Cilj akcije jeste da se prikupi novac za kupovinu igračaka i didaktičkog materijala, ali za nas vaspitače, cilj je mnogo veći. Ovom akcijom želimo da probudimo svest kod dece i da im ukažemo na to koliko je važno da čuvamo našu planetu. Tako ćemo primerom pokazati deci jedan od načina na koji se čuva životna sredina“, rekla je Anđanski.

Ona je dodala da su džambo – džakovi postavljeni u atrijumu vrtića „Bubamara“ i pozvala sve Mitrovčane koji budu u prilici da se odazovu ovoj akciji.

Možda Vam se svidi i