Sremska Mitrovica – U prostorijama Lovačkog doma u Bešenovu danas je održana akcija besplatne provere zdravstvenog stanja meštana ovog sremskog sela.

Akcija je podrazumevala merenja krvnog pritiska, šećera u krvi, holesterola i triglicerida, kao i deljenje besplatnih saveta lekara i drugog medicinskog osoblja o pravilnim načinima ishrane i drugim bitnim stvarima koje se tiču zdravstvenog stanja.

666

„Jako bitno je reći da kroz ovakve akcije pokušavamo građanima sa cele teritorije Grada Sremska Mitrovica omogućimo potpunu besplatnu proveru svog zdravstveno stanje i da zajednički sa njima ukažemo na značaj preventivnog delovanja i značaj očuvanja zdravlja“, prilikom današnje akcije rekao je Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine.

Novaković je rekao da su ovakve akcije već realizovne u nekoliko mesnih zajednica i najavio da će se do kraja godine realizovati u još nekim, kako u Sremu, tako i u Mačvi, kao i u pojedinim privrednim subjektima koji zapošljavaju veliki broj Mitrovčana.

„Ovim akcijama usluge zdravstvene zaštite činimo dostupnijim građanima i da pokazujemo im da grad razmišlja o zdravlju svojih stanovnika“, zaključio je Novaković.

444

Branka Malbašić, član Saveta za zdravlje Grada Sremska Mitrovica rekla je da je ulaganje u zdravlje najznačajnije ulaganje za održivi razvoj društva i jedan od najznačajnijih resursa.

„Multisektorskom saradnjom i multidisciplinarnim pristupom želimo da ispoštujemo one osnovne pravce koje smo postavili pred nas kao Savet za zdravlje, a to je očuvanje i unapređenje zdravstvenog stanja stanovništva Grada Sremska Mitrovica i funkcionisanje i organizacija sistema zdravstvene zaštite“, rekla je Malbašić i dodala da je cilj organizovanja ovakvih akcija približavanje sistema zdravstvene zaštite na što bolji mogući način našem stanovništvu.

Predsednik saveta Mesne zajednice Bešenovo, Dragoljub Laketić, označio je ovu akciju kao izuzetno bitnu za sve meštane sela, sa akcentom na najstarije koji nemaju mogućnost da posećuju lekare u gradu.

1111

Možda Vam se svidi i