Sremska Mitrovica – Na 41. Sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica koja je održana protekle srede, kao jedna od tačaka dnevnog reda našao se i Predlog Odluke o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2016. godinu na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Prema Predlogu Odluke cena nekretnina u 2016. godini koja će se primenjivati za utvrđivanje poreza na imovinu pašće za nekih 4 odsto u odnosu na ovu godinu.

“Blagi pad cena nekretnina je odraz cena koje se primenjuju u prometu nepokretnosti, a koje smo mi dužni da primenimo na poresko zaduženje. Sa tim blagim padom imaćemo nešto manje ukupno zaduženje po osnovu poreza na imovinu u narednoj godini u visini od nekih očekivanih 6 miliona dinara”, rekao je Duško Šarošković, načelnik Gradske uprave za budžet i finansije.

Šarošković je objasnio da taj manjak u budžetu Grada neće uticati na funkcionisanje lokalne samouprave i da očekuje da će pozivom na blagovremeno izmirivanje poreskih obaveza stimulisati građane da uredno izmiruju obaveze čime će se nadomestiti blagi pad cena nekretnina.

Možda Vam se svidi i