Sremska Mitrovica – Povodom oveležavanja 4. marta, Dana Mesne zajednice “Matije Huđi”, danas je u prostorijama te zajednice održan takozvani “Bazar zdravlja”.

Bazar zdravlja organizovan je sa ciljem da građani koji žive u tom delu grada potpuno besplatno i bez čekanja provere svoje zdravstveno stanje, prvenstveno da provere nivo šećera u krvi i izmere krvni pritisak.

mh2

Prema rečima dr Verice Kostić Muškinje, pomoćnika direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja Sremska Mitrovica, današnja aktivnost predstavlja samo još jedan vid borbe protiv hroničnih nezaraznih bolesti, povišenog krvnog pritiska i dijabetesa tipa 2, koje su veoma rasprostranjene na teritoriji čitavog grada i u velikoj meri opterećuju populaciju. Za ove bolesti s kojima se živi važno je kako kaže dr Muškinja, „rano otkrivanje i uvođenje odgovarajuće terapije“.

mh3

U toku sutrašnjeg dana, takođe u prostorijama MZ, biće održan turnir u šahu, dok je sportski turnir koji je trebao da se održi u sportskoj sali osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” pomeren za sredu u 13:00 časova.

Možda Vam se svidi i