Sremska Mitrovica – Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, iz Policijske uprave Sremska Mitrovica upozoravaju građane da ne remete javni red i ne ugrožavaju bezbednost drugih građana preteranom upotrebom alkoholnih pića, izazivanjem i učestvovanjem u tuči, paljenjem pirotehničkih sredstava i naročito, pucanjem iz vatrenog oružja.

U toku ove godine, protiv 75 osoba kod kojih je u nelegalnom posedu pronađeno oružje, municija i eksplozivna sredstva, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su podneli krivične prijave.

Pripadnici policije će obavljati pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti u obezbeđenju javnih skupova, na gradskim trgovima i u blizini većine ugostiteljskih objekata gde će biti organizovana novogodišnja slavlja.

policija-znacka-mup

Protiv osoba koje su izazivale i učestvovale u tuči, ove godine je podneto 676 prekršajnih prijava.

Takođe apeluju na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica kao što su ulični preprodavci na pijacama i uličnim tezgama.

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru, na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama.

Upozoravamo da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehniku biti sankcionisana u skladu sa zakonom, a pirotehnička sredstva biće im oduzeta.

Za vreme praznika, saobraćajni policijski službenici preduzimaće pojačane aktivnosti prilikom regulisanja saobraćaja i kontrole učesnika u saobraćaju.

Iz PU podsećaju da je zbog vožnje pod uticajem alkohola, od početka godine podneto 2446 prekršajnih prijava.

Vozači se mole da poštuju sve saobraćajne propise, naročito zabrane vožnje pod uticajem alkohola i vožnje neprilagođenom brzinom uslovima saobraćaja i stanju puta.

 

Možda Vam se svidi i