Sremska Mitrovica – Andrea Arsović, reprezentativka Srbije u streljaštvu, osvojila je danas bronzanu medalju na takmičenju Velika nagrada Kuvajta u disciplini 60 metaka ležeći, malokalibarskom puškom.

Današnje nadmetanje Andrea je završila na trećoj poziciji, sa upucanih 621, 0 krugova, uz oboren državni rekord u ovoj disciplini.

Andrei je ovo treća medalja na takmičenju u Kuvajtu, gde je već trijumfovala u gađanju vazdušnom puškom, sa kojom je osvojila zlato i malokalibarskom puškom u trostavu, sa kojom je „upucala“ srebro.

Velika nagrada Kuvajta

„Danas sam oborila sopstveni državni rekord, koji sam držala od prošlogodišnjeg Prvenstva sveta u Granadi, uz jako dobar i visok rezultat. Takmičenje u Kuvajtu je završeno odlično, posebno jer sam u svakoj disciplini osvojila medalju uz državni ili lični rekord. Pripreme koje sam odradila u Kragujevcu pred ovo takmičenje su odličan pokazatelj da želim što bolje da se spremim za predstojeća takmičenja, evropsko prvenstvo u svetske kupove“, rekla je Arsović poslednjeg dana nadmetanja u Kuvajtu.

Ispred Andree na prvoj poziciji takmičenje je završila hrvatska takmičarka Snježana Pejčić sa upucanih 624,4 krugova, a drugo mesto je osvojila Dramstad Siw Anita iz Norveške sa 622, 8 krugova.

Možda Vam se svidi i