Advokatska komora Srbije održaće danas sednicu Upravnog odbora u Subotici na kojoj će biti razmatrana odluka o prekidu štrajka, pošto je Skupština izmenila Zakon o javnom beležništvu i prateće propise.

papiri_01

„Iz Ministarstva pravde dobili smo dopis u kojem nas obaveštavaju da je Skupština usvojila izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu i čitav set pratećih zakona, da je predsednik Republike Tomislav Nikolić već potpisao ukaz o proglašenju izmena i dopuna i da se Službeni glasnik već štampa, što znači da te izmene i dopune stupaju na snagu 22. janura“, kažu u AKS.
To znači izmene i dopune zakona stupaju na snagu odmah, a njihovo stupanje na snagu je i ispunjenje poslednjeg uslova Skupštine AKS od 16. januara za prekid protesta.

Pošto izmene stupe na snagu, UO AKS će doneti odluku o prekidu protesta tako da bi advokati mogli da se vrate na posao najranije petak a najkasnije ponedeljak, rekao je predsednik AKS.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije će danas odlučiti o datumu kada advokati počinju da rade. Ta odluka će biti saopštena na konferenciji za novinare u 14 časova.

Skupština Srbije je izmenila Zakon o javnom beležništvu i prateće zakone čije je stupanje na snagu bilo uslov AKS za prekid štrajka advokata.

Možda Vam se svidi i