Sremska Mitrovica – Broj korisnika Narodne kuhinje u Sremskoj Mitrovici, prema informacijama iz Crvenog krsta početkom ove godine nije se menjao i ostao je na prošlogodišnjem nivou.

Trenutno podele toplih obroka na punktovima Narodne kuhinje nema, a razlog tome jeste što je mesec januar rezervisan za raspisivanje tendera, javne nabavke za pripremu obroka u Narodnoj kuhinji, pa sve dok se taj proces ne završi, obroci u Narodnoj kuhinji u Sremskoj Mitrovici neće biti pripremljeni i deljeni njenim korisnicima.

Iz Crvenog krsta Sremska Mitrovica su nam objasnili da za ovo vreme kada nema podele toplih obroka, kako korisnici Narodne kuhinje ne bi ostali gladni, pripremljeni su im lanč paketi koji u sebi sadrže dovoljne količine neophodnih namirnica za predviđeni period. Redovna podela toplih obroka očekuje se već prvih dana februara.

U Narodnoj kuhinji u Sremskoj Mitrovici obroke svakodnevno dobija 550 korisnika, na 5 različitih punktova u gradu i jednom u Laćarku.

Sredstva za Narodnu kuhinju izdvaja lokalna samouprava iz budžeta grada, a deo je obezđen i kroz donacije Vlade Republike Srbije.

Možda Vam se svidi i