Sremska Mitrovica – Tokom jučerašnjeg dana na granični prelazu Tovarnik kod Šida stiglo je oko 40 autobusa koji su prevozili migrante. Migranti su na ovaj granični prelaz stizali i sa taksi prevoznicima. Procenjuje se da su je ovaj granični prelaz samo juče prešlo oko 4.500 hiljade migranata.

Prema informacijama  koje je radio Ozon dobio od novinara na licu mesta, trenutna situacija je mirna, osim sporadičnih dolazaka migranata taksi prevoznicima nema organizovanog dolaska većeg broja ljudi.

U prihvatnom centru “Principovac”, nekadašnjoj dečjoj bolnici za sada nema interesovanja od strane migranata, jedna ili dve porodice sa malom decom su privremeno ostali u ovom prihvatnom centru.

Migranti ne žele da se zadržavaju, već da u što kraćem vremenskom period pređu na teritoriju Hrvatske.

Pojedini mediji preneli su informacije da migrantima koji dođu na GP Tovarnik nedostaje voda i hrana.

Tu informaciju negirao je Ivan Mišković iz Komeserijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Danas je na putu prema graničnom prelazu Tovarnik mirno, povremeno dolaze taksi vozila koja prevoze migrante. Hrvatska je danas organizovala i voz koji bi prevozio migrante za koje se predpostavlja da će stići u popodnevnim satima.

Horgoš (Beta)

Broj izbeglica sa srpsko-madjarskoj granici danas je drastično smanjen u odnosu na prethodna dva dana, pošto su se mnogi uputili ka Hrvatskoj, javila je agencija Asošiejted pres.

Hrvatska radiotelevizija danas je, pozivajući se na podatke Crvenog krsta, javila da je do prepodneva u Hrvatsku ušlo 5.400 izbeglica.
Hrvatska: Izbeglička kriza izmiče kontroli

U Tovarniku nema dovoljno vozova koji bi mogli da prihvate izbeglice sa Bliskog Istoka koje su se preusmerile na prelaze ka Hrvatskoj.

Foto Tanjug

Foto Tanjug

Hrvatski mediji navode da se narednih dana očekuje dolazak još 4.000 izbeglica.

VAŽNO: Zabranjeno je kopiranje, redistribucija i objavljivanje bilo kog dela ovog sajta bez pisane saglasnosti Ozon Media.

Možda Vam se svidi i