Sremska Mitrovica – Očitavanje brojila u Vojvodini za potrošnju u januaru završeno je u sredu, a kako kažu u Elektrovojvodini, sada se podaci obrađuju i priprema se izdavanje računa. Svi postupci vezani za izdavanje računa u svim ograncima te kompanije pratiće se s posebnom pažnjom, kako ne bi došlo do grešaka.

„Ovo očitavanje je i vanredno kontrolisano. Radnici elektrodistribucija koji rade na drugim poslovima su u jednom delu radnog vremena prebačeni na kontrolu očitavanja“, kazao je novinarima direktor preduzeća „EPS Snabdevanje“ Željko Marković, u Privrednoj komori Srbije (PKS).

On je naglasio i da su se u EPS-u trudili da brojila desetak odsto kupaca, po metodi slučajnog uzorka, budu ponovo prekontrolisana, pa su u okviru superkontrole strujomeri još jednom očitani.

Marković je podsetio da je stiglo 47.000 reklamacija na decembarske račune za struju, sve su obrađene i oko 50 odsto pritužbi je uvaženo. Određeni broj građana je, kako je naveo, bespotrebno reklamirao račun, jer je utvrđeno da nije bilo nikakvih problema.

Komisija koja je formirana da proveri ispravnost decembarskih računa za struju uskoro bi trebalo da saopšti zbog čega su računi za struju bili uvećani.

You may also like