Sremska Mitrovica – Kako se u poslednjem periodu u Sremskoj Mitrovici otvorilo nekoliko inostranih fabrika, a samim tim povećan je broj stranih investitora i zaposlenih koji nisu iz grada, ali u njemu rade, a sa ciljem da se njima i potražnji izađe u susret, očekuje se intenziviranje stanogradnje u Sremskoj Mitrovici u narednom periodu.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislava Nedimović rekao je da je generalni problem u Sremskoj Mitrovici što se tiče smeštajnog kapaciteta jeste nedostatak smeštaja hotelskog tipa. Taj problem sva lica koja su zaposlena u gradu, ali nemaju stalni smešaj rešavaju tako što umesto hotelskih soba iznajmljuju kuće i stanove u Sremskoj Mitrovici.

“Mi smo spremini da kao lokalna samopurava napravimo jedan korak ka rešenju ovog problema i da ponudimo određene podsticaje investitorima koji hoće da grade ozbiljne kapacitete”, rekao je Nedimović.

Uprkos činjenici da je Sremska Mitrovica sve atraktivnije turističko mesto i administrativni centar Srema pravih hotelskih smeštaja nema, a sav smeštajni kapacitet se svodi na manje objekte koje vrše usluge prenoćišta. Ti objekti su uglavnom ograničeni manjim brojem soba, tako da nisu u mogućnosti da private veći broj posetilaca.

Pomak i rešenje ovog problema se očekuje već početkom jeseni kada se očekuje početak rada par manjih hotela, kao i adaptacija i sređivanje hotela “Sirmijum”. Pored toga, sve veći broj modernih zgrada kako upravo završenih, tako i u procesu izgradnje nalazi se na čitavoj teritoriji grada i upravo one će biti glavni smeštaji za inostrane investitore i radnike.

Možda Vam se svidi i