Sremska Mitrovica – Elektroprivreda Srbije juče se oglasila tvrdnjom da nije podnela zvanični zahtev za poskupljenje struje, ali predlog je dostavljen Vladi Srbije.

Dogovor sa Vladom uvek prethodi zvaničnom zahtevu za poskupljenje, a to je nedavno, na posredan način, potvrdio i zamenik generalnog direktora Životije Jovanović, koji je izjavio da će se ovo preduzeće, kada bude želelo da podigne cenu struje, „prvo konsultovati s Vladom“.

„Procenićemo da li je to nužno, ali u svakom slučaju EPS-u će biti potrebno novca jer, sada posle poplava, proizvodnja neće biti kako smo planirali, a imamo i deficit u naplati potrošnje“, rekao je tada Jovanović.

I v.d. generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović rekao je da poskupljenje struje zavisi od toga koliko će država sredstava opredeliti energetici za sanaciju posledica poplava.

„Ako budu sredstva brzo upućena, neće biti potrebe za povećanjem struje“, rekao je Obradović.

On je pojasnio da li će se do kraja meseca znati da li će biti poskupljenja struje.

Istog dana kada je EPS objavio da nije tražio poskupljenje, javila se i članica Saveta Agencije za energetiku Ljiljana Hadžibabić koja je rekla da prostora za poskupljenje struje ima.

Možda Vam se svidi i