Sremska Mitrovica – U Visokoj školi stukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum danas je održana V Međunarodna naučna konferencija pod nazivom „Inkluzija u predškolskoj ustanovi i osnovnoj školi“.

„Održavanje Međunarodne naučne konferencije sada je već jedna mala tradicija za nas, s obzirom da se evo već po peti put organizuje. Ove godine pored Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum kao domaćina i suorganizatora, u čitavoj organizaciji učestvuje i Institut za pedagoška istraživanja iz Beograda, kao i Pedagoški fakultet iz Kopra iz Slovenije, koji se po prvi put priključio ove godine i zajedno smo prikupili 65 naučnih radova učesnika iz Grčke, Bugarske, Slovenije, Makedonije, Rusije, i još nekoliko zemalja na temu Inkluzije u predškolskoj ustanovi i osnovnoj školi“, rekla je direktorica Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum, Slađana Milenković.

V Međunarodna naučna konferencija je ujedno i skup namenjen stručnom usavršavanju vaspitača i učitelja. Oni koji prisustvuju skupu i prate program dobijaju uverenje, sertifikat i bodove za stručno usavršavanje što daje još jedna dimenziju ovom naučnom skupu.

Na konferenciji koja je ove godine po prvi put dobila status međunarodne učestvovalo je 65 učesnika iz deset zemalja.

Možda Vam se svidi i