Sremska Mitrovica – Praznična dešavanja u Sremskoj Mitrovici ove godine su uz „Magični trg“ odlično posećena, spektakularana i nezaboravana.

Nezaboravno, reč koja se najčešće čuje kad pitamo posetioce ovogodišnjeg Magičnog trga u Sremskoj Mitrovici.

Za tri dana Magičnog trga, nekoliko hiljada ljudi se prosetalo centrom Sremske Mitrovice, podeljeno je 500 slatkih paketića koje su obezbedili prijatelji manifestacije, mnogi privatnici iz Sremske Mitrovice.

Isto toliko besplatnih fotografija biće podeljeno u narednim danima u centru za kulturu Sirmiumart. Fotografije će se preuzimati od 5. januara.2015 u prostorijama Sirmiumarta, od od 8-15 sati.

Mali mitrovčani su tokom ove manifestacije mogli, besplatno, dobiti fotografiju sa Deda Mrazom, a osim fotografisanja bilo je i uličnih zabavljača, klovnova, zimskih igrica, oslikavanja lica, maskembal na ledu…

PexArt - Foto - Studio

PexArt – Foto – Studio

PexArt - Foto - Studio

PexArt – Foto – Studio

Na bini „Magičnog trga“ smenilo se preko 100 mališana iz grada.
Održan je koncert dečijeg hora “Pikolo”, predstava za decu “Crvenkapa i lenji vuk upoznaju Pinokija” u izvođenju glumaca iz filma “Montevideo, Bog te video”, predstava za decu “Božićna čarolija” teatra “Gartel” ,  umetničko klizanje klizača kluba “Mladost” iz Beograda, koncert hora OŠ “Sveti Sava”, koncert tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturnog centra “Srijem“, koncert hora Centra za kulturu “Sirmijumart” …

PexArt - Foto - Studio

PexArt – Foto – Studio

PexArt - Foto - Studio

PexArt – Foto – Studio

Tokom manifestacije na Trgu Ćire Milekića postavljeno je i 10 drvenih kućica – štandova, na kojima su izloženi slatkiši- medenjaci, kolači, lizalice, čajevi i drugi topli napici koji mogu da se kupe po simboličnim cenama i danas.

PexArt - Foto - Studio

PexArt – Foto – Studio

Iako je danas pauza u organizovanjim dešavanjima u okviru „Magičnog trga“, štandovi i danas rade, a  klizalište je otvoreno sve do 15. februara.

Sutra se nastavlja sa proslavom i dočekuje Nova godina.
Od 22:30h počinje koncert Tamburaškog ansambla „Vesela mašina“, zatim kao i svake godine u pet minuta do ponoći počinje odbrojavanje, čestitka i vatromet tačno u ponoć.

Od ponoći do 00:30h nastavlja se koncert Tamburaškog ansambla „Vesela mašina“.

Za trodnevu manifestaciju “Magični trg” izdvojena su sredstva od 400 hiljada dinara.
Novogodišnjeg program  su  organizovali Centar za kulturu “Sirmiumart” i lokalna samouprava.

Možda Vam se svidi i