Sremska Mitrovica – Radnici „Mitrosrema“ danas su zvanično prekinuli štrajk.

Prema rečima Stevana Jovanovića, predsednika sindikata „Mitrosrema“ AD deo uslova koji su zaposleni u ovom preduzeću je ispunjen i doneta je saglasna odluka da se za sada štrajk obustavi.

Zaposleni u „Mitrosremu“ imali su tri zahteva. Prvi zahtev odnosio se na isplaćivanje zaostalih zarada, drugi zahtev na smena rukovodstva, a treći zahtev koji su zaposleni u „Mitrosremu“ imali jeste da se napravi plan oporavka i izlaska „Mitrosrema“ iz krize.

strajk4

„Razgovarali smo sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice, Branislavom Nedimoviće, kao i Dejanom Carević, direktorom Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom i za početak delom je ispunjen naš prvi zahtev i isplaćeno nam je 50 odsto zaostalih zarada. Takođe smo dobili obećanje da će preostali novac biti isplaćen do Nove godine, kao i da će do tada buti i smenjen jedan deo rukovodstva preduzeća“, rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je najbolje od ovog, kratkog ali po svim izgledima efektivnog štrajka što su dobili obećanje da preduzeće neće ići u stečaj, ali i da postoji mogućnost da zaposleni u „Mitrosremu“ ponovo stupe u štraj ukoliko se obećanja ne ispune.

„Mitrosrem“ ima 440 stalno zaposlenih i 30 – 40 sezonskih radnika. Prosečna plata zaposlenih u „Mitrosremu“ kreće se oko 30 000.

Prema poslednjoj proceni nevladine organizacije „Mitrosrem“ vredi negde oko 80 miliona eura. Dug preduzeća je trenutno 14 miliona eura sa kamatama koje su veće od same glavnice duga.

Možda Vam se svidi i