Sremska Mitrovica- U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je upriličeno potpisivanje ugovora za dodelu građevinskog materijala za izbeglice po regionalnom projektu.

Trinaest porodica koje žive na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, a koje imaju status izbeglica, dobile su pomoć u vidu građevinskog materijala, koji će iskoristiti za završetak i adaptaciju svojih stambenih objekata.

„Ovo je samo jedan u nizu projekata koji se tiču rešavanja problema izbeglica. U 2015. godini očekujemo nekoliko regionalnih projekata, kojima će biti rešeni mnogi problemi. U najavi je proglašenje liste za odabir 40 korisnika za stanovanje u socijalnoi zaštićenim uslovima, raspisivanje konkursa za dodelu montažnih kuća i otkup seoskih domaćinstava“, rekao je Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvo, socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Izbegla lica koja su danas potpisala ugovore, u obavezi su da u roku od 90 dana iskoriste dobijeni građevinski materijal, a kako je za radio Ozon rekao Željko Novaković, početkom sledeće godine očekuje se da stambeni objekti budu adaptirani.

„Svaki projekat koji do sada realizovan u saradnji sa Komesarijatom proveren je od strane Gradske uprave i komisija je izlazila na teren. Time su, ukoliko su uočene, otklonjene sve nepravilnosti pa ni ovaj projekat neće biti izuzetak po tom pitanju“, rekao je Novaković.

Javni poziv za dobijanje građevinskih paketa raspisao je Komesarijat za izbeglice, a svaka porodica će dobiti novčana sredstva u iznosu od oko 9000 evra.

izbeglice3

izbeglice2

Možda Vam se svidi i