Sremska Mitrovica – Ponuda za kupovinu industrijske klanice i fabrike konzervi “Mitros” iz Sremske Mitrovice je predata, ali da li će biti prihvaćena još uvek nije poznato.

Javno čitanje ponuda za kupovinu “Mitrosa” održano je pre tačno nedelju dana, međutim odluka o prodaji još nije doneta. Jedinu ponudu za kupovinu ovog preduzeća uputila je austrijska kompanija „Gierlinger holding“.

Kako ponuda “Gierlinger holding-a“  iznosi 800 hiljada eura, što je manje od 50 odsto procenjene vrednosi ovog mitrovačkog preduzeća odluku o prodaji treba da donese Odbor poverilaca koji ima zakonski rok od 30 dana da donese najbolju odluku kako za “Mitros” tako i za poverioce.

U jednom od prethodnih razgovorima sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice Johan Gerlinger vlasnik “Gierlinger holding-a“ nagoveštavao je da ukoliko njihova ponuda bude prihvaćena, već 24, 25. decembra bi imali ugovor i početkom naredne godine bi se već krenulo u proizvodnju, ali po svemu sudeći još uvek neće doći do realizacije ovih planova.

10850338_10205341724732641_232695976_n

Predstavnici “Gierlinger holding” su uprkos tome što još uvek nije poznato da li će njihova ponuda biti prihvaćena već 19. janura održali sastanak sa tridesetak najvećih stočara s područja Sremske Mitrovice i okoline na kome se govorio o nameri da sa stočarima sklope ugovori o isporuci tovljenika klanici, kao i o modernizaciji “Mitrosa”, ukoliko “Gierlinger holding” postane vlasnik „Mitrosa“.

Ideja “Gierlinger holding-a” je da kompanija zaposli 300 radnika i da nedeljno preradi oko 1.000 svinja.

Možda Vam se svidi i