Sremska Mitrovica – Dejan Umetić, predsednik Mesne zajednice Laćarak je, zajedno sa članovima savete ove Mesne zajednice, obišao danas decu iz Predškolseke ustanove „Pčelica“, objekat „Čuperak“ i ovom prilikom im uručio nove stolice i tepih.

Stare stolice su bile dotrajale i neupotrebljive, a u jednoj školskoj učionici je bio neophodan tepih.
Na inicijativu članova saveta Mesne zajednice Laćarak izdvojena su novčana sredstva u iznosu od 100 000 dinara,  i neophodne stvari su kupljene.

pu2

Miroslava Ilijić, pomoćnik direktora PU „Pčelica“ se  zahvalila predsedniku MZ Laćarak, Dejanu Umetiću, koji je izašao u susret i obezbedio mališanima ono što im je u ovom trenutku bilo preko potrebno, a to su nove stolice i tepih.
Ističući jako dobru dugogodišnju saradnju sa MZ Laćarak, Ilijić je rekla i da u ovom objektu svakodnevno boravi jako veliki broj dece i da postoji potreba za novim nameštajem i sudovima, a da je najpotrebniji novi prostor.
„Zbog nedovoljnog prostora mi nismo uspeli da omogućimo svoj deci iz Laćarka da se upišu u objekat „Čuperak“  pa mnogo dece svakodnevno putuje u Sremsku Mitrovicu u vrtić“, rekla je Ilijić, i dodala da se nada da će i ovaj problem uskoro biti rešen.

Dejan Umetić, predsednik Mesne zajednice Laćarak je ovom prilikom rekao da su u toku pregovori za proširenje objekta „Čuperak“, i da će radovi početi na proleće 2015. godine.

Umetić je najavio da će se do kraja 2014. godine uraditi kompletna rekonstrukcija krova Doma kulture i Mesne zajednice, koji je trenutno u jako lošem stanju i neophodno je zameniti ga.

Ukupna vrednost obe investicije je oko 5,5 miliona dinara a sredstva za ove radove su izdvojena iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

pu5

pu3

pu4

Možda Vam se svidi i