Sremska Mitrovica – Da jedini, pravi i unikatni atletski stadion u Srbiji atletski stadion “Sirmijum” ili “Park prinčeva” kako ga mitrovčani zovu, svake godine od svoje izgradnje pruža svim svojim korisnicima sve bolje uslove kako za treniranje, tako i za takmičenja govori u prilog i činjenica da će se do kraja godine uraditi nova atletska staza.

Radovi na sanaciji postojeće atletske staze, koja je urađena pre osam godina, bili su izvođeni prošlog meseca, u periodu kada se još uvek nije znalo da će Atletski savez Vojvodine da odobri novčana sredstva za izradu nove staze.

U međuvremenu Atletski savez Vojvodine odobrio je novčana sredstva kod 7,5 miliona dinara, a Grad Sremska Mitrovica će iz budžeta izdvojiti 2,5 miliona dinara i ukupna suma od 10 milona dinara biće dovoljna da umesto sanacija koje bi u nekom narednom periodu ponovo bile neophodne na stazi, bude odrađena potpuno nova atletska staza.

„Planovi o izgradnji teretane, za sada će da pričekaju, jer su sredstva koja su bila namenjena za tu investiciju preusmerena na stazu“, rekao je Dragan Jovanović, direktor stadiona i dodao da ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali do kraja godine očekuje završetak nove atletske staze.

U prethodnih periodu ceo stadion je osvetljen reflektorima čime je omogućeno takmičenje i treniranje na njemu i tokom kasnijih sati, napravljeno je nekoliko objekata, odrađena je sanacija betonskih krugova za bacanje kugle, delova atletske staze, postavljene su pokretne tribine i klupe.

Možda Vam se svidi i