Sremska Mitrovica – Komunalna policija grada Sremske Mitrovice od danas je počela da izdaje prekršajne naloge.

U prethodnom periodu Komunalna policija vršila je usklađivanje odluka po kojima postupa sa zakonom o prekršajima, nešto više na tu temu rekao je Miroslav Jokić, načelnik Komunalne policije.

„O novom zakonu je bilo reči u prethodnom periodu kada smo govorili o novinama koje on donosi i svakako jedna od najznačajnijih jeste prekršajni nalog, odnosno da mandatna kazna koja je ranije izricana počiniocima prekršaja kao takva više ne postoji i da će se u narednom periodu počiniocima prekršaja umesto nje izdavati prekršajni nalog“, rekao Jokić.

Jokić je objasnio na čega će Komunalna policija u narednom periodu obratiti pažnju i koje aktivnosti će naročito kontrolisati, a to su pre svega parkiranje na javnim zelenim površinama, zauzimanje javnih zelenih površina bez odobrenja nadležnih organa, poštovanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, poštovanje pravila ponašanja na gradskoj plaži, kao i poštovanje odluka o kućnom redu. On je ovom prilikom apelovao na sve građane da se suzdrže od činjenja prekršaja i dodao da ukoliko građani imaju bilo kakve nedoumice u vezi sa novim zakonom i prekršajnim nalogom u bilo kom momentu mogu da se obrate zaposlenima u Komunalnoj policiji.

IMG_2170

Kazne koje izdaje Komunalna policija kreću se od 2.500 dinara, pa naviše, s tim da ukoliko počinilac prekršaja plati kaznu u roku od osam dana, iznos kazne se se deli na pola.

IMG_2169

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik