Sremska Mitrovica – Najavljeno poskupljenje obaveznog osiguranja vozila od 1. jula primoralo je mnoge da svoja vozila registruju i pre isteka trenutne registracije.

Kako bi uštedeli, ne mali broj vlasnika, svoja vozila je registrovao uprkos tome što do isteka registracije ima još mesec dana, pa i dva.

„U našoj, pa i drugim agencijama za registraciju vozila poslednjih nekoliko dana sve je veće gužva, što je donekle i sasvim razumljivo, ljudi nemaju novca za nova poskupljenja i koriste poslednju priliku da bar malo uštede“, rekla je radnica jedne agencije za registraciju vozila u Sremskoj Mitrovici.

Marko koga smo zatekli u agenciji rekao je da do isteka registracije njegovog auta ima još nešto više od dvadeset dana, ali da je malo požurio da to obavi pre poskupljenja. „Par hiljada na godišnjem nivou nije previše, ali za sada je to ipak veliki trošak, pogotovo pored planova za godišnji odmor, za koji će mi trebati svaki dinar“, rekao je Marko.

Kako je najavljeno obavezno osiguranje za neke kategorije vozila poskupeće i za 60 odsto, tako da će ukupna računica registracije vozila biti viša za nekoliko hiljada. Na primer vlasnik „punta“ koji je do sada plaćao 6.404. dinara, nakon 1. jula za isto će morati da izdvoji 10.183 dinara.

Možda Vam se svidi i