Sremska Mitrovica- Regionalna razvojna agencija Srem (RRA Srem), u saradnji sa Kancelarijom za mlade, organizovala je trodnevni seminar pod nazivom „Program standardizovanog seta usluga za mlada i srednja preduzeca i preduzetnike (MSSP) za 2014. godinu.

„Kancelarija za mlade zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom Srem već četvrtu godinu za redom organizuje obuku o preduzetništvu za učenike mitrovačkih srednjih škola, studente i mlade ljude koji su završili fakultete“, rekao je Nenad Radmanović, predsednik mitrovačke Kancelarije za mlade.

On je dodao da je osnovni cilj ovog seminara da se polaznici prvenstveno upoznaju sa osnovama u biznisu ali da predlože neke svoje ideje kako bi tokom ova tri dana, koliko traje seminar, dobili smernice za njihovu realizaciju.

Tanja Mijailović, menadžer za sektor malih i srednjih preduzeća RRA Srem je za radio Ozon rekla je zadovoljna odzivom učesnika ovog seminara, kojih je ovaj put bilo 33.

„Saradnja sa Kancelarijom za mlade je bila veoma uspešna i nakon ove obuke 33 učesnika će, osim zvaničnih sertifikata, dobiti i prave informacije o tome kako da pokrenu sopstveni biznis“, rekla je Mijailović .

Ona je dodala da obuka obuhvata 6 modula:

motivi i osobine preduzetnika, analiza i vrednovanje biznis ideja, pravni osnov poslovanja, privredni subjekti, pojam, dokumentacija, registracija , izvor finansiranja, porezi i doprinosi i biznis plan.

Program je finansiralo Ministarstvo privrede a RRA Srem ih je sprovela bez nadoknade.
med1

Možda Vam se svidi i