Sremska Mitrovica – Izvor Novosti – Šarac platio da istope džip kojim je ubio Novosađanku!
Kako su delovi vozila odbeglog Gorana Šarca (32) završili u topionici. Trojica saučesnika dobila po 40.000 dinara. Isečen terenac kao otpad odneli u pogon, pišu Novosti.

Crni džip novosadskih tablica, kojim je odbegli Goran Šarac (32), 1. decembra na Somborskom bulevaru u Novom Sadu usmrtio Mariju Milešić (28), istopljen je u sremskomitrovačkoj topionici.
Trojica njegovih saučesnika, uhapšenih pre dva dana, za uklanjanje ovog vozila dobili su, kako „Novosti“ pišu, 120.000 dinara, svaki po 40.000!
Džip je, prethodno, isečen u delove u jednoj garaži u Sremskoj Mitrovici, a zatim, kako navodi izvor lista „Novosti“ blizak istrazi, kao otpad prodat topionici „Sirmium stil“.

Foto Novosti

Foto Novosti

Zbog pomaganja Šarcu posle učinjenog krivičnog dela, uhapšeni su Nikola K. (32), Darko V. (41) i Perica R. (39), svi iz Sremske Mitrovice. Njima je posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu, sudija za prethodni postupak odredio pritvor.

Džip „čiroki“ je po saznanjima „Novosti“, pre nego što je završio u topionici, bio sakriven u jednoj garaži u Sremskoj Mitrovici. Šarac je posle saobraćajne nesreće u Novom Sadu, stupio u kontakt sa poznanikom Darkom V. iz Sremske Mitrovice. Kako se sumnja, pre desetak dana dovezao ga je kod Darka i rekao da ima problema sa policijom i da treba da ukloni džip, za kojim je, inače novosadska kriminalistička policija danonoćno tragala.

– Ovaj je pristao da to uradi, i zajedno sa drugom dvojicom osumnjičenih, u garaži je potpuno isekao džip u delove – navodi sagovornik, pišu „Novosti“. – Da bi uklonili svaki dokaz nesreće, delove su prodali topionici u Sremskoj Mitrovici, smatrajući da će svi tragovi biti uništeni.

Inspektori novosadske kriminalističke policije su, međutim, operativnim radom i uviđajem u Sremskoj Mitrovici, došli do saznanja o sudbini džipa, a pronađeni su, u pomenutoj garaži i ostaci „čirokija“. Navodno, Šarac je, kada je saznao da je usmrtio pešaka, bio na nekoliko adresa u Novom Sadu, i nudio je više desetina hiljada evra, da neko umesto njega preuzme odgovornost za nesreću. Niko, međutim, to nije prihvatio.
Šarac, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica zbog krađa i razbojništva u Hrvatskoj, nije se kriminalnim poslovima bavio samo u ovoj nekadašnjoj jugoslovenskoj republici, već i na području Srbije. Po nezvaničnim saznanjima, on se dovodio u vezu sa Andrijom Bjeladinovićem iz Kotora i Nenadom Skočićem iz Paraćina, osuđenima na višegodišnju robiju zbog oružane pljačke u novosadskoj zlatari „Šiket“ septembra 2010. godine, u kojoj je ranjena radnica.
Policija sumnja da Šarac više nije na teritoriji Srbije. Veruje se da je nakon što je džip dovezao u Sremsku Mitrovicu, sa falsifikovanim dokumentima uspeo da pređe granicu i skloni se. Za njim se intenzivno traga, a naša policija je u kontaktu sa kolegama iz okruženja i šire.

Možda Vam se svidi i