Sremska Mitrovica – Naplata grejanja prema utrošku za sve korisnike gradske toplane počeće da se primenjuje od 15. oktobra 2015. godine, do tada naplata potrošnje grejanja vršiće se prema novom tarifnom sistemu.

JKP „Toplifikacija“ iz Sremske Mitrovice uputilo je svim svojim korisnicima obaveštenje da je Gradsko veće grada Sremska Mitrovica, 24. oktobra ove godine, donelo nov tarifni sistem za obračan toplotne energije po kojem će kupci koji su plaćali naknadu za isporučenu toplotnu energiju po potrošnji, ubuduće, fiksni deo troškova grejanja, umesto prema instalisanoj snazi, plaćati prema grejnoj površini. Nova utvrđena cena fiksnog dela troškova grejanja je 29,50 dinara/m2.

“Prema računici koju imamo, da smo nastavili da fiksni deo troškova grejanja naplaćujemo prema instalisanoj snazi za samo dve godine naše preduzeće bi otišlo u minus. Fiksna cena grejanja po metru kvadratnom u Srbiji se kreće od 24 do 46 dinara, tako da je cena od 29,5 dinara po metru kvadratnom koliko se naplaćuje u Mitrovici vrlo povoljna i jedna je od nižih u Srbiji”, rekao je Slavko Sladojević, direktor JKP “Toplifikacije”.

Svim korisnicima pre uvođenja ovakve fiksnog dela troškova grejanja poslati su dopisi u kojima se obaveštavaju o ovoj novini,a na adrese korisnika stižu i analitički računi koji pokazuju koliko bi im izašao mesečni račun u narednoj grejnoj sezoni.

racun

Jedna od prednosti naplate grejanja po utrošku jeste što iznos računa za grejanje neće biti isti tokom cele godine. U vreme dok traje grejna sezona potrošači će plaćati fiksni deo cene i varijabilni deo, odnosno onoliko koliko potroše, a u periodu kada ne koriste grejanje plaćaće samo fiksni deo cene.

Možda Vam se svidi i