Mitrovčani zainteresovani za rad u policiji

Sremska Mitrovica – Do sada veliki broj Mitrovčana kako muškaraca, tako i žena izrazilo je zainteresovanost za konkurs koji je raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova za prijem kandidata na policijsku obuku.

Od svih prijavljenih kandidata sa teritorije opštine grada Sremske Mitrovice na obuku će biti primljeno 30 polaznika, od ukupno 480 koliko ih je predviđeno konkursom.

Svi zainteresovani prijavu na konkurs za prijem u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, u trajanju od godinu dana mogu podići na portirnici Policijske stanice u ulici Svetog Dimitrija.

U prijavama osim podataka koje morate uneti nalazi se i spisak dokumentacije koja je potrebna, a na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova možete pronaći više informacija o konkursu među kojima su i informacije o tome kada prijavljeni kandidati mogu očekivati odgovor, koje sve provere su neophodne, kao i koje su obaveze i prava polaznika.

Konkurs je raspisan 10. marta, a prijave treba da budu podnešene u roku od 15 dana od objavljivanja konkursa.

Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u skladu sa zakonom, u Ministarstvu unutrašnjih poslova u svojstvu pripravnika za policijskog službenika u policijskoj upravi za koju je konkurisao.
Takođe svaki polaznik koji završi obuku obavezuje se da po zasnivanju radnog odnosa, ostane na radu najmanje tri godine u policijskoj upravi.

You May Also Like