Sremska Mitrovica – U okviru III zdravstvene stanice u Sremskoj Mitrovici, danas je počela sa radom nova apoteka.

Svečanom otvaranju nove državne jedinice za izdavanje gotovih lekova, pored predstavnika lokalne samouprave grada Sremska Mitrovica, prisustvovali su i brojni zaposleni u Domu zdravlja Sremska Mitrovica, kao i Dragan Božić, direktor Apoteka Sremska Mitrovica, dr. Milan Latković, direktor Doma zdravlja Sremska Mitrovica i dr. Duško Madžić, predsednik upravnog odbora Apoteka Sremska Mitrovica.

Ocenjujući ovaj projekat kao jako dobar, Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvo, socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, je rekao da je lokalna samouprava podržala ovaj projekat sa zadovoljstvom, pvenstveno zbog toga što je osnovni cilj poboljšanje primarne zdravstvene zaštite stanovnika grada Sremska Mitrovica.

Govoreći o značaju otvaranja nove apoteke koja će raditi u okviru Dispanzera na Savi, Dragan Božić, direktor Apoteka Sremska Mitrovica je rekao da će Mitrovčanima sada biti mnogo lakše jer će od momenta prepisivanja lekova do podizanja istih, proći svega nekoliko minuta.

IMG_0823

„Od prepisivanja do momenta izdavanja lekova neće proteći ni pet minuta“, rekao je Božić, dodajući da je ovo pokazatelj kako zdravstvene ustanove čiji je osnivač Skupština grada mogu na korektan način da funkcionišu međusobno, a sve u cilju dobrobiti za svoje pacijente.

Otvaranje nove apoteke realizovano je uz postojeći kadar, što znači, da nije bilo otvaranja novih radnih mesta.

Nova apoteka se nalazi u prizemlju Dispanzera na Savi, u adaptiranom prostoru postojeće zgrade.
Radove je finansirala lokalna samouprava iz budžeta grada koji je predviđen za 2014. godinu, a ukupna vrednost investicije je oko 1, 6 miliona dinara.

U cilju poboljšanja rada i pružanja usluga, u toku ove godine planirano je i otvaranje još jedne apoteke, u postojećoj zdravstvenoj ambulanti u mesnoj zajednici 22. avgust u Sremskoj Mitrovici.

IMG_0820

IMG_0822

You may also like