Sremska Mitrovica – Kupališna sezona na Gradskoj plaži je zvanično počela za vikend, za sada vremenske prilike nisu išle na ruku svima onim koji jedva čekaju da se po prvi put ove godine okupaju u Savi, ali najavljeno lepo vreme u narednim danima će mnogi iskoristiti da to i učine.

Osim školaraca koji su sada na raspustu i penzionera mali broj naših sugrađana ima vremena da ceo dan provede na plaži, a koliko novca je potrebno za jedan dan opuštanja varira od toga koliko duboko ste spremni da zavučete ruku u džep.

Neki sa sobom ponesu samo peškir, naočare i novčanik, dok se drugi malo bolje pripreme, pa od kuće ponesu i nešto za jelo.

Za sada još uvek na plaži nema štanda sa hranom, ali i njegovo postavljenje se vrlo brzo očekuje, tako da će posetioci plaže pored nekoliko kafića u kojima mogu da potraže osveženje, bez odlaska u grad ili kuće moći da na plaži imaju i svoje obroke.

Mitrovčani imaju sreće jer su cene u kafićima iste kao one u Gradu, neka pića su i jeftinija, pa oni koji žele mogu sebi da priušte da se opuste i provedu ceo dan na plaži uz sve pogodnosti koje ona pruža. Pa tako u Sremskoj Mitrovici sva dešavanja sa gradskog užarenog betona većina građana ali i turista odlazi i leškari na pesku pored reke.

Pored standardnih sadržaja koje je plaža nudila svim posetiocima prethodnih godina, novina od ove godine jeste i teretana na otvorenom kojom je “Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica”, iznenadila i oduševila sve posetioce plaže.

Tokom čitavog leta razni niz manifestacija i dešavanja održaće se na Gradskoj plaži, od moto skupa, pa preko Klincijade, raznih žurki i takmičenja, tako da će oni koji ne planiraju odlazak na more, moći vrlo kvalitetno svoje leto provesti i na mirovačkoj plaži.

Leškarenje i ispijanje pića, kupanje, sunčanje, teretana, odbojka na pesku, košarka i još mnogo toga, to je ove godine leto na Savi.

Možda Vam se svidi i