Sremska Mitrovica – Iako se o tome ne piše često, niti previše govori, ali evidentna je sve češća pojava vandalizma nad vozilima, kao i „sitne“ krađe koje skoro, pa nikada ne budu osvetljene, a sve ređe se i prijavljuju.

Namerno skinute registarske tablice, polomljeni rezrovizori, antene, obijena vozila samo zbog krađe radio uređaja ili akumulatora su situacije sa kojima se sve veći broj naših sugrađana sreće.

Najčešće ove krađe oštećeni ni ne prijavljuju policiji, jer su male šanse da se počinioci pronađu, a i ne predstavljaju prioritetne slučajeve, pa se niko ni ne bavi ozbiljnije njima, a štete sami oštećeni nadoknađuju.

„Pošto radim u blizini, auto parkiram na parkingu iza opštine grada. Juče nakon posla kada sam došla do svog automobila primetila sam da mi nema prednje registarske tablice koja je evidentni bila nasilno skinuta sa auta. Pogledala sam malo okolinu nadajući se da ju je onaj koji ju je pokidao ostavio u blizini, ali na moju žalost to nije bio slučaj. Otišla sam u MUP da prijavim ovaj incident, a tamo sam dobila odgovor da je sve više ovakvih slučajeva i instrukcije šta mi je dalje činiti, s obzirom da sada moram da odjavim stare i pokrenem proceduru za dobijanje novih registarskih tablica“, rekla je Tatjana.
Pored vandalizm,a obijanja i krađe su sve češće.

Jednoj našoj sugrađanki na osvetljenom parkingu, u samom centru Mačvanske Mitrovice pre izvesnog vremena auto je obijen i iz njega je uzet akumulator. „Tokom provale oštećene su mi i brave na autu, tako da pored akumulatora koji mi je ukraden imam još štete, iskreno da mi je neko tražio akumulator dala bih mu ga, a bez da mi i brave uništi. Krađu nisam prijavila, nisam videla svrhu, samo mi je fascinantno to da je neko imao toliko hrabrosti da na samom centru Mačvanske Mitrovice, pored pešačkog mosta gde uvek ima prolaznika, bez pardona obije auto, pri tom je parking bio osvetljen“, rekla je Tamara.

Zaštita od ovakvih incidenata nije moguća, vaše je da obratite pažnju gde se parkirate, a ukoliko se neki vid vandalizma izvrši nad vašim vozilom ili neka od kriminalnih radnji slučaj odmah prijavite policiji.

Možda Vam se svidi i