Sremska Mitrovica – Već sredinom sezone, kako letnje tako i zimske, pa sve do kraja iste u buticima roba redovno bude na sniženjima, a da li je i tada dostupna mitrovčanima?

Sniženja jesu sve češća, i primamljivija, kriza je za sve, ne samo za kupce, nego i za prodavce koji na razne načine pokušavaju da privuku mušterije, i da bar neku minimalnu zaradu obezbede sebi.

Međutim još uvek su daleko ova naša sniženja od onih u inostranstvu, kada za jednu stvar koja je se prodaje po sniženoj ceni umesto 30 date 5 eura, ali to svakako ne znači da ne gledamo kada je roba na sniženju, da ih ne čekamo i koristimo, bar onaj ko može.

„Na temu nemaštine i nedostatka para mogla bih pričati u nedogled, ali od priče nemam ništa, para nema pa nema. Stvarno smatram da je luksuz da sebi priuštim kupovinu nekog komada odeće ili obuće ako nije u toku neko sniženje. Imam dvoje dece, i prvenstveno gledam njima da kupim sve što je potrebno, stariji sin mi je osnovac, a drugi ima 5 godina. Oni jesu manji, ali dečija odeća je podjednako skupa kao i za nas odrasle“, rekla nam je Snežana.

Radnica u jednom mitrovačkom butiku rekla nam je da su prethodnih dana napravili veliko sniženje robe, koje još uvek traje, i da se sada odeća i obuća u tom butiku može kupiti i za skoro duplo manje para, ipak izgleda da ni to nije dovoljno da se sve zalihe rasprodaju. „Dosta toga se prodalo, ali ni približno kao prethodnih godina, unazad nekoliko godina svaka naredna je bivala sve lošija što se tiče prometa“, rekla nam je Jelena.

Ono što je primetno jeste da je sve popularnija i prodaja preko interneta, gde se za manje para može naći roba kao i u buticima, pa se i na te načine pokušava uštedeti. „Probala sam patike u jednoj radnji u gradu, videla koji mi broj odgovara, pa iste takve naručila preko interneta za skoro hiljadu dinara manje, snalazi se svako kako zna i ume“, bila je iskrena Milica.

Prema rečima prodavaca oni u nadi čekaju da će na jesen prodaja malo da se poveća, kažu da se generalno prodaja malo intenzivira pred i na samom početku leta, kada ljudi kupuju letnju garderobu, ali ta malo bolja prodaja nikad nije dugog veka, čim se leto „zahuhta“ sve stane, a što se tiče kupaca, oni će i dalje da čekaju sniženja.

Možda Vam se svidi i