Sremska Mirovica – Na graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila na ulazu i izlazu iz zemlje čekaju od dva do tri sata, rečeno je iz Uprave granične policije.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije (AMSS), vozačima se savetuje da koriste manje frekventne granične prelaze sa Mađarskom, kao što su Bački Breg i Kelebija.

Samo za putnička vozila, od sedam do 19:00 časova, otvoreni su granični prelazi Bajmok, Bački Vinogradi i Đala koje mogu koristiti osim državljana srpske i mađarske nacionalnosti i putnici iz EU, Švajcarske, Norveške i Irske.

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, na izlazu iz Srbije, zadržavanja su oko 120 minuta. Preporučuje se altarnativni granični prelaz Šid koji vodi ka Vinkovcima.

Ka Crnoj Gori na graničnom prelazu Gostun čeka se od 15 do 30 minuta, a vozačima se savetuje da koriste granične prelaze Jabuku ili Mehov Krš.

Na graničnom prelazu Gradina putnička vozila se zadržavaju oko 20 minuta.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promenljivo i teško predvidljivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene sa tendecijom porasta u predstojećim danima vikenda.

Vozače očekuju uglavnom suvi kolovozi i dobra vidljivost.

Sredina avgusta, špic letnje turističke sezone, kraj radne nedelje, a sa prvim popodnevnim satima i početak vikenda, donosi još jednu veliku smenu turista, pojačan intenzitet saobraćaja na svim putevima, a posebno ka Mađarskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Prema informacijama JP „Putevi Srbije“ iz sektora za naplatu putarine, svi raspoloživi kanali za naplatu putarine su u funkciji, pa se ne očekuju duža zadržavanja od 15-tak minuta.

Vozačima se savetuje da pripreme tačan iznos zanaplatu putarine, jer na taj način ubrzavaju protok i smanjuju vreme zadržavanja na naplatnim rampama.

Možda Vam se svidi i