Sremska Mitrovica- Privredna komora Srbije saopštila je da je do 15. decembra otvoren konkurs za „Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje 2014.“

Mogućnost učešća na takmičenju imaju sva privredna društva koja su u 2013. i 2014. godini realizovala projekte društveno odgovornog poslovanja i uspešno primenjivala principe zasnovane na etičkim, ekonomskim, socijalnim, ekološkim i drugim normama u funkciji opšteg društvenog dobra. Nagrade se dodeljuju se u tri kategorije: Velika privredna društva, Srednja privredna društva i Mala i mikro privredna društva, navodi se u saopštenju.

Nema nikakvog ograničenja za učešće na ovom konkursu koji je otvoren 3. decembra u pogledu broja zaposlenih, niti vrste delatnosti, rekao je Dušan Stokić Rukovodilac Centra za zaštitu životne sredine i održivi razvoj PKS. Kako je objasnio, u obzir se uzima ekonomski aspekt poslovanja, ali potpuno ravnomeran kriterijum je i odnos prema zaposlenima, životnoj sredini, društvenoj zajednici.

„Biće više faza provere pre donošenja konačne odluke. Nacionalnu nagradu za DOP posmatramo sveobuhvatno, ne govorimo o korporativnoj filantropiji, donacijama, sponzorstvima, već o svim pomenutim aspektima. Podrazumeva se da zakon mora da se poštuje, ovde ne mogu da uđu kompanije koje krše zakon ili zagađuju životnu sredinu, ili su neodgovorne prema zaposlenima”, dodao je Stokić.

Takmičenje za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje, koje se održava svake druge godine, pokrenuto je radi afirmacije osnovnih vrednosti društveno odgovornog poslovanja, kao i širenja svesti o njegovom značaju. Pobednici će biti proglašeni na završnoj svečanosti, 31. marta. Prvoplasirani dobijaju plaketu i povelju sa pravom korišćenja logoa nagrade u promotivnim aktivnostima, dok privredna društva koja zauzmu četvrto, odnosno peto mesto, dobijaju povelju.

Više informacija pročitajte OVDE:

Možda Vam se svidi i