Sremska Mitrovica – Ministar pravde Nikola Selaković sastaće se danas sa predstavnicima Advokatske komore Srbije, kao i sa predstavnicima članica te komore kako bi nastavili razgovore u cilju pronalaženja zajedničkog rešenja u vezi sa problemima koji su doveli do obustave rada advokata.

advokat

Kako je najavljeno, sastanaka će biti održan u 15 sati u Vladi Srbije.

Oko 80 advokata – članova Advokatske komore u Sremskoj Mitrovici, i dalje je u štrajku, udruženi u svom stavu, štrajk će nastaviti sve dok im se ne vrati pravo na sačinjavanje ugovara, koje im je oduzeto stupanjem na snagu Zakona o javnom beležništvu.
Štrajk traje od 17. septembra, svi glavni pretresi i ročišta su odlažena do dogovora sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom pravde.

Pregovori Ministarstva pravde i advokature prekinuti su pre desetak dana nakon pojedinih nesuglasica oko predloga i dogovora predstavnika jedne i druge strane.

Advokati traže izmene i dopune pojedinih odredbi Zakona o javnim beležnicima i pratećeg seta zakona kojima se daje ekskluzivno pravo javnim beležnicima za sastavljanje ugovora o prometu nepokretnosti, kao i regulisanje paušalnog poreskog oporezivanja.

Možda Vam se svidi i